 | AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA |  |
SZKOLENIE Z
CYKLU: "U Źródeł Tradycyjnej Chińskiej Medycyny":

15 II - 17 2019 r. Równowaga Środka: Fizjologia i
patologia Śledziony 脾 (i Żołądka) porzez zrozumienie Qi Ziemi i
dynamiki meridianu Taiyin nogi 足太陰, prowadzi Elisabeth Rochat de la Vallee.
, więcej…
Prosimy o
zgłaszanie chęci uczestniczenia w
tym szkoleniu.
Informacje i
zapisy:
Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715
Zupa brokułowa II
Zupa
O: wrząca woda – 3 l
Z: 1-2 szt. Marchewki
Z: 1 pietruszka
M: 1/3 pora
M: głąb brokuła – 3 szt.
W: 4 buliony warzywne
W: sól
D: brokuł
D: mały jogurt
D-O: prażona mąka orkiszowa
Z: masło (oliwa)
Sposób wykonania:
Do wrzącej wody (O) dodać rozdrobniona marchew i
pietruszkę (Z). Por (M) przeciąć i
umyć a
następnie posiekać i
dodać do zupy. Podobnie zrobić z
nóżką od brokuła (M). Bulion warzywny (W) rozpuścić w
małej ilości wody z
zupy, a
następnie dodać.
Mąkę orkiszową (D) podprazyć na patelni (O). Do zupy dodać kwiaty brokuła (D) , jogurt (D), następnie wsypać cały czas mieszając mąkę orkiszową (D). Gotować około 5 min, na końcu dodać 1 łyżkę masła lub oliwy (Z).
Zapraszamy też na Youtube:
, FB
oraz na Google+ 