ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…





Klasyfikacja produktów spożywczych według dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej
Zanim coś zjesz, zobacz jak to działa na Twoje zdrowie i samopoczucie…
Znajomość pełnych chrakterystyk produktów spożywczych w dietetyce TCM konieczna jest do właściwego ich użycia w celu budowania zdrowia i leczenia chorób.Chińska medycyna klasyfikuje produkty spożywcze podobnie do ziół i innych substancji leczniczych.
W niektórych przypadkach trudno jest zdecydować, do której grupy dany produkt należy zaklasyfikować, ponieważ może mieć cechy kilku grup, na przykład kilka smaków.
W takim przypadku w opisie danego produktu spożywczego podajemy kilka smaków, czy innych cech, które go charakteryzują.
Z punktu widzenia Chińskiej medycyny produkty spożywcze dzielimy według kilku kategorii:
- Natura termiczna
- Smak
- Kierunek działania w ciele
- Meridiany na które działa
- Jakość Yin Yang
- Przemiana
- Sposób działania
- Wskazania
- Przeciwwskazania
Pełna lista produktów spożywczych, kliknij...
Marian Nosal
W-wa, 18 X 2010 - 2 VIII 2020
tradycyjnamedycynachinska.pl/dietetyka_tradycyjnej_chinskiej_medycyny/klasyfikacja/


