ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Natura termiczna
W zależności od działania na organizm człowieka, jego fizjologię i metabolizm, produkty spożywcze według kryterium termicznego dzielimy na:
• gorące, (ang. hot)• ciepłe (ocieplające), (ang. warm)
• chłodne (odświeżające), (ang. cool)
• zimne, (ang. cold)
• termicznie nutralne, (ang. neutral )
Natura termiczna produktu zmienia sie w zależnosci od sposobu przechowywania go i przyrządzania. Ten sam produkt spożywczy może mieć też inną naturę w zależności od waruków pogodowych i klimatycznych w momencie zebrania go. Znaczenie ma też faza rozwoju rosliny z której dany produkt powstał.