ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Marian Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Produkty spożywcze zalecane na jesieni w przypadku suchości w przyrodzie
Jeżeli jesień jest sucha z powodu klimatu panującego w danym miejscu, bądź też z powodu małej wilgotności zewnętrznej w danym roku dietetyka medycyny chińskiej zaleca spożywanie produktów nawilżających.
Jesienna Suchość w Przyrodzie
Fot. Marian Nosal
W tym kontekście zaleca się:
- gruszki krajowej produkcji, najlepiej z własnego ogrodu, bez chemii
- nieprzetworzone orzeszki arachidowe
- tofu z niezmodyfikowanej genetycznie soi
Gruszki w razie zimna gotujemy, a w razie suchości i braku płynów najlepiej nawilżają suszone i potem gotowane gruszki.
Czyli kompot z suszonych gruszek.
Na zdjęciach pokazuję Suchość w Przyrodzie oraz polskie gruszki surowe i suszone.
Czy widzicie tę słodycz i wilgotność skondensowane w procesie suszenia przy pomocy Ognia i Gorąca?
Polskie gruszki suszone.
Czy widzicie tę słodycz i wilgotność skondensowane przy pomocy Ognia i Gorąca?
Fot. Marian Nosal
Badania wykazały, że to właśnie suszone gruszki najlepiej nawilżają.
Warto zapamiętać, bo środek ten jest prosty i powszechnie w Polsce dostępny.
Samemu można ususzyć i wtedy mamy pewność ich BIO czystości i BIO siły.
Oczywiście można w kompotach gruszki łączyć z innymi owocami w zależności od indywidualnej diagnozy i stanu zdrowia.
Wtedy powstaje coś, co w handlu nazywa się Mieszanką Świąteczną, czyli pomieszane suszone owoce z przewagą gruszek suszonych.
Kiedyś suszarnie i wędzarnie były powszechnym i stałym punktem naszego krajobrazu.
Suszarnie jako takie małe domki i jako różne ręczne i poręczne urządzenia do suszenia owoców.
Teraz biurokraci z UE twierdzą, że wędzenie to rak :-)
Nasi przodkowie suszyli oraz wędzili i jakoś byli zdrowi, problemem jest natomiast wędzenie chemiczne, o czym mało się mówi.
Każda suszarka elektryczna zostawia w obiektach suszonych również ślady swojego pola elektromagnetycznego.
Jest trochę inaczej, dlatego zwracajmy uwagę na skład biochemiczny i technologię suszenia tego, co kupujemy.
Najlepiej jest zrobić to samemu lub kupić od zaprzyjaźnionego, sprawdzonego rolnika.
Nasz surowiec - polskie gruszki w miseczce
Fot. Marian Nosal