ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Czerwona soczewica z warzywami i grzybami
Kategoria: Dania podstawowe
O: wrząca na Ogniu w średniej wielkości garnku woda 5 cm od dnaO: buraczki dwa malutkie pokrojone w pasemka pionowe, jak płomienie Ognia
Z: ziemniaki dwa małe pokrojonr w sześcianiki
M: bazylia suszona łyżka drewniana duża
W: sól morska łyżeczka mała
W: suszone grzyby na ile nas jest stać i żeby nie trujace, gotować co najmniej pół godziny i …
W: czerwona soczewica około pół szklanki, gdy grzyby już się dobrze wygotują, gotować aż zmięknie i wchłonie wodę (10-20 minut, można dłużej)
D: sok z cytryny całej wycisnąć i mogą wpaść ziarenka gorzkiego Ognia
O: kurkuma w sam raz, na przykład pół łyżeczki do kawy, całość zdjąc z ognia
Z: olej lniany lub konopny od Łukasza (na zimno tłoczony i właściwie przechowywany, koniecznie z tym cudownym zapachem i smakiem), dwie łyżki na wyczucie, żeby nadmierny Ogień nie zniszczył delikatnych frakcji
M: szczypta kolendry duża w porywach bardzo duża
D: ocet jabłkowy od Łukasza dwie łyżki drewniane (jest pierwszy dzień Wiosny i energia Drzewa nie zaszkodzi, a sprawdzimy jak się ma nasza Wątroba)
Sposób wykonania:
w średnim garnku nalewasz około 5 cm (od dna) wody i doprowadzasz do wrzenia (O). Dodajesz pozostałe składniki i mieszasz drewnianą łyżką… Przed dodaniem oleju lnianego ewoluującą w kole pięciu przemian całość zdejmujesz z ognia, żeby ten cenny produkt się nie zdegenerował i dalej tylko wykorzystujesz ciepło, które zostało.
Tak zrobiłem 21 III 2011, 14:15 i smakowało bardzo
P.S. Jeżeli zdarzyło by się, że nie cała woda się wygotuje, to żaden problem, bo będzie zupa. Ważna jest jakość składników i ich harmonia zasilana energią Ognia i naszego zaangażowania (nie ogladamy TV w czasie gotowania)
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody