ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Bigos wegetariański
Danie podstawowe
Z: 1 op. kminkuM: 1 główka kapusty białej
M: 0,2 kg cebuli
M: pieprz ziołowy
W: ziele angielskie
W; sos sojowy
W: 1 op. granulatu sojowy
D: sól, woda
D: 0,1 kg maki pszennej razowej
D: 0,2 kg koncentratu pomidorowy
O: śliwki suszone
Sposób wykonania:
Do wody dodać sos sojowy ( może być tez roztwór solny) i wsypać do niego granulat sojowy (W). Całość zagotować i odstawić na 10 min. Cebule (M) obrać i poddusić najpierw we wrzącej wodzie, następnie dodać oliwę i podsmażyć (z). Dołożyć mąkę i dusić jeszcze 5 min.
Kapustę poszatkować i sparzyć (M). Odcedzić płyn po granulacie sojowym. Płyn doprowadzić do wrzenia, dodać śliwki suszone (O), podsmażoną cebulę (M), liść laurowy (M), kminek (Z), kapustę sparzoną, pieprz ziołowy, ziele angielskie (M) i sól (W).
Gotować 20 min.. Dołożyć granulat sojowy (W) i koncentrat pomidorowy (D)i gotować jeszcze 10- 15 min. Spożywać z chlebem razowym.
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody