ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Szpinak z pokrzywy
Danie podstawowe
Z: ¼ kostki masłaM: 2 szt. Cebuli, 3 ząbki czosnku
W: bulion warzywny- 1 kostka
D: śmietana
D: 1 kg pokrzywy
Sposób wykonania:
Pokrzywę (D) zalać wrzątkiem na 5 min. i odcedzić. Część wody pozostawić. Posiekać i włożyć do rondla. Do pokrzywy dodać masło (Z) i wodę z pokrzywy ( 1 szklankę). Cebule pokroić, czosnek utrzeć (M) i dołożyć do duszonej pokrzywy. Dusić 5 min. Bulion warzywny (W) rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do potrawy ( jeśli trzeba to dosolić). Dusić kolejne 5 min. Na koniec dołożyć 2 łyżki śmietany (D), zmiksować.
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody