TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA


Powrót na stronę główną » Odżywianie i gotowanie według Pięciu Przemian, czyli kuchnia pięciu Elementów i smaków » Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian » Przepisy kulinarne Tadeusza Bylicy » Dania podstawowe » Zapiekanka pięciu smaków
ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Zapiekanka pięciu smaków Lada_Malinakova.jpgPodstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova. MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A  ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE. Informacje i  zapisy: Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
Tai Chi, Forma DzieciDao ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i  witalności. Środy i  piątki 7:45-9:15  - Warszawa, i  Internet cały. Prowadzi Marian Nosal, więcej…
Lada MalinakovaMedycyna ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i  czwartki 19:30 Warszawa, i  Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…

Zapiekanka pięciu smaków

Danie podstawowe

O: 1,5 l wrzącej wody
Z: 10 jajek
Z: 1,2 kostki masła
Z: 0,1 l oliwy
Z: 1 puszka pomidorów
M: 3 ząbki czosnku
M: 1 pęczek świeżej bazylii
M: pieprz czarny
W: 20 dag parmezanu
W: 30 dag pieczarek
W: Sól
D: estragon
D: 2 op. makaronu orkiszowego
O: rozmaryn

Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i  pokroić na plasterki. Do wrzącej wody (O) dodać łyżkę oliwy (Z), szczyptę pieprzu (M), łyżeczkę soli (W) i  makaron, gotować do miękkości ok. 10 min. Pieczarki umyć i  posiekać. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować masłem (Z), posypać pieprzem (M), ułożyć na dno część pieczarek (W), na nie wsypać ugotowany makaron (D). Zrobić sos pomidorowy- pomidory (Z) miksować z  oliwa (Z), świeża bazylią (M), rozgniecionym czosnkiem (M), pieprzem (M) i  solą (W). Makaron w  brytfance polać sosem pomidorowym i  posypać parmezanem (W) oraz estragonem (D) i  rozmarynem (O). Zapiekać w  temperaturze 180  C przez około 15 min. Podawać przybrane posiekanymi w  plastry jajami.

Zapraszamy też na Youtube: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Zapiekanka pięciu smaków youtube.png, FB Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Zapiekanka pięciu smaków facebook.png oraz na Google+ Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Zapiekanka pięciu smaków google+.png


© Marian Nosal 2007, Czas generacji strony: 13.5 ms. Ostatnia aktualizacja: 2023-10-22 19:13