

ZAPRASZAMY NOWE OSOBY, nabór trwa!!! NOWA EDYCJA szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XII 2021- VI 2022 roku. Prowadzi Lada Malinakova, więcej…
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715



Zapiekanka pięciu smaków
Danie podstawowe
O: 1,5 l wrzącej wodyZ: 10 jajek
Z: 1,2 kostki masła
Z: 0,1 l oliwy
Z: 1 puszka pomidorów
M: 3 ząbki czosnku
M: 1 pęczek świeżej bazylii
M: pieprz czarny
W: 20 dag parmezanu
W: 30 dag pieczarek
W: Sól
D: estragon
D: 2 op. makaronu orkiszowego
O: rozmaryn
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na plasterki. Do wrzącej wody (O) dodać łyżkę oliwy (Z), szczyptę pieprzu (M), łyżeczkę soli (W) i makaron, gotować do miękkości ok. 10 min. Pieczarki umyć i posiekać. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować masłem (Z), posypać pieprzem (M), ułożyć na dno część pieczarek (W), na nie wsypać ugotowany makaron (D). Zrobić sos pomidorowy- pomidory (Z) miksować z oliwa (Z), świeża bazylią (M), rozgniecionym czosnkiem (M), pieprzem (M) i solą (W). Makaron w brytfance polać sosem pomidorowym i posypać parmezanem (W) oraz estragonem (D) i rozmarynem (O). Zapiekać w temperaturze 180 C przez około 15 min. Podawać przybrane posiekanymi w plastry jajami.


