ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Zapiekanka pięciu smaków
Danie podstawowe
O: 1,5 l wrzącej wodyZ: 10 jajek
Z: 1,2 kostki masła
Z: 0,1 l oliwy
Z: 1 puszka pomidorów
M: 3 ząbki czosnku
M: 1 pęczek świeżej bazylii
M: pieprz czarny
W: 20 dag parmezanu
W: 30 dag pieczarek
W: Sól
D: estragon
D: 2 op. makaronu orkiszowego
O: rozmaryn
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na plasterki. Do wrzącej wody (O) dodać łyżkę oliwy (Z), szczyptę pieprzu (M), łyżeczkę soli (W) i makaron, gotować do miękkości ok. 10 min. Pieczarki umyć i posiekać. Naczynie żaroodporne lub brytfankę wysmarować masłem (Z), posypać pieprzem (M), ułożyć na dno część pieczarek (W), na nie wsypać ugotowany makaron (D). Zrobić sos pomidorowy- pomidory (Z) miksować z oliwa (Z), świeża bazylią (M), rozgniecionym czosnkiem (M), pieprzem (M) i solą (W). Makaron w brytfance polać sosem pomidorowym i posypać parmezanem (W) oraz estragonem (D) i rozmarynem (O). Zapiekać w temperaturze 180 C przez około 15 min. Podawać przybrane posiekanymi w plastry jajami.