ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Dżapaty
Danie śniadaniowe
D: ½ kg maki orkiszowejO: 0,2 kg maki żytniej
Z: 0,1 kg kaszki kukurydzianej
M: 0,2 kg płatków owsianych
W: 1 łyżka soli
D: ½ kg maki pszennej
O: wrząca woda
Z: olej
Sposób wykonania:
Piekarnik nagrzać do 200 C. Produkty kolejno wsypywać do garnka mieszając. Na koniec dodać wrzącej wody (O), tak aby uzyskać po wymieszaniu gęste ciasto. Pozostawić pod przykryciem na 5-10 min. Następnie formować kulki, obtaczać je w płatkach i ziarnach ( sezam, len, słonecznik), itp. Położyć na blaszce, posmarowanej lekko olejem (Z). Naciąć nożem na krzyż. Piec w gorącym piekarniku z obu stron po około 20 min.