ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Zupa brokułowa II
Zupa
O: wrząca woda – 3 lZ: 1-2 szt. Marchewki
Z: 1 pietruszka
M: 1/3 pora
M: głąb brokuła – 3 szt.
W: 4 buliony warzywne
W: sól
D: brokuł
D: mały jogurt
D-O: prażona mąka orkiszowa
Z: masło (oliwa)
Sposób wykonania:
Do wrzącej wody (O) dodać rozdrobniona marchew i pietruszkę (Z). Por (M) przeciąć i umyć a następnie posiekać i dodać do zupy. Podobnie zrobić z nóżką od brokuła (M). Bulion warzywny (W) rozpuścić w małej ilości wody z zupy, a następnie dodać.
Mąkę orkiszową (D) podprazyć na patelni (O). Do zupy dodać kwiaty brokuła (D) , jogurt (D), następnie wsypać cały czas mieszając mąkę orkiszową (D). Gotować około 5 min, na końcu dodać 1 łyżkę masła lub oliwy (Z).