ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Marian Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Zupa chłodnik
Zupa
D: 0,3 kg szczawiuD: 3 kostki bulionu drobiowego
D: 1,5 l kwaśnego mleka
D: 0,5 l kwaśnej śmietany
O: 0,5 kg botwiny
Z: 3 jaja
Z: 3 ogórki
M: kalafior
M: koperek
W: sól
Sposób wykonania:
W 0,5 l wrzącej wody rozpuścić kostki buliony drobiowego i dodać posiekane warzywa: szczaw (D) i botwinę (O). Gotować 3- 5 min.
Kalafior (M) ugotować. Jaja (Z) ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Ogórki (Z) obrać i pokroić w paseczki. Jaja i ogórki połączyć razem, dodać pieprzu (M) i soli (W) oraz kawałki kalafiora (M).
Do całości dodać kwaśnego mleka i kwaśnej śmietany (D). Podawać posypane koperkiem (M).