ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…





Zupa wiosenna z pokrzywy
Zupy
D: 0, 5 kg pokrzywyD: ½ l kefiru
D: natka pietruszki
O: 2 litry wrzącej wody
Z: 0,2 kg utartej marchwi
Z: 0,1 kg pietruszki
Z: 3 łyżki oliwy
M: 1-2 cebule
M: szczypiorek
M: pieprz
W: sól, sos sojowy
Sposób wykonania:
Pokrzywę (D) zalać wrząca wodą (O), przycisnąć i dusić ok. 5 min. Do osobnego rondla dolać 0,2 kg utartej marchwi, 0,1 kg pietruszki, 3 łyżki oliwy (Z) i podsmażyć mieszając.
Następnie dołożyć 1-2 pokrojone cebule (M) i dusić ok. 10 min. Do garnka z wrzącą wodą dolać duszonej pokrzywy (Z), dołożyć duszone warzywa (Z), pieprz, szczypiorek (M) i całość gotować przez 5 min.
Zupę posolić, dodać sosu sojowego (W), dolać ½ l kefiru, a następnie posypać natką pietruszki (D).


