ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Marian Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Gołąbki inaczej
Danie podstawowe
O: 1,5 l wrzącej wodyZ: 0,1 l oliwy
Z: ½ kostki masła
M-Z:0,5 kg ryżu brązowego
Z: 0,2 kg marchwi
M: 0,2 kg cebuli
M: 0,2 kg selera
M: 1 kg kapusty włoskiej
M: pieprz czarny
W: sos sojowy
W: sól
Sposób wykonania:
Wodę zagotować. Ryz umyć i podprażyć przez ok. 5 min. Warzywa umyć i drobno posiekać. Do rondla wlać oliwę(Z), gdy się rozgrzeje dodać kolejno marchew (Z), cebulę (M), seler (M), kapustę (M). Cały czas warzywa mieszać około 5 min.
Do dużego garnka z wrząca woda (O) dodać masło (Z) i podprażony ryż (M), gotować 10 min na dużym ogniu. Następnie dodać duszone warzywa i popieprzyć oraz posolić. Całość dusić 30 min. Na końcu doprawić sosem sojowym i wymieszać.
Uwaga: Do warzyw można dodać granulat sojowy dla wzbogacenia posiłku.