ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
O - wrząca woda oligoceńska albo inna około 2 cm na dnie średniej wielkości garnka
O - szczypta kurkumy dobrej z
Indii
Z - dynia Hokkaido koniecznie w
kostkę pokrojona
M - mała drewniana łyżeczka kolendry suszonej i
mielonej z
Indii dobrej
W - sól morska mała drewniana łyżeczka
D - sok z
cytryny wycisnąć parę kropel, jak wpadną pestki, to dobrze
O - nic albo szczypta kurkumy, ale lepiej nic
Z - jujuba czyli suszone chńskie daktyle kilka kawałków
Z - rodzynki ekologiczne na Słońcu :-) suszone mała garstka gotować aż potrawa zmieni zmak na cudownie słodki ale z
lekkoostrym posmakim
Metalu kolendry i
innymi smakami-posmakami
Sposób wykonania:
produkty dodajemy w
kolejności obiegu odżywczego Pięciu Elementów i
przemieniamy alchemicznie mieszjąć drewnianą łyżką. Dynię wystarczy gotować pół godziny. Jezeli chcemy krem, to dłuzej aż do skutku. Jeżeli zupę, to dajemy wiecej wody i
gotujemy pół godziny.
Tak zrobiłem 26 III 2010, 7:38
UWAGA: jeżeli nie mamy jujuby, czyli daktyli chińskich, to dajemy wiecej rodzynek lub daktyl suszony wielbłądzi zwykły (też super ale to już nie to…)
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+