ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Danie podstawowe
Z: 1 op. kminku
M: 1 główka kapusty białej
M: 0,2 kg cebuli
M: pieprz ziołowy
W: ziele angielskie
W; sos sojowy
W: 1 op. granulatu sojowy
D: sól, woda
D: 0,1 kg maki pszennej razowej
D: 0,2 kg koncentratu pomidorowy
O: śliwki suszone
Sposób wykonania:
Do wody dodać sos sojowy ( może być tez roztwór solny) i
wsypać do niego granulat sojowy (W). Całość zagotować i
odstawić na 10 min. Cebule (M) obrać i
poddusić najpierw we wrzącej wodzie, następnie dodać oliwę i
podsmażyć (z). Dołożyć mąkę i
dusić jeszcze 5 min.
Kapustę poszatkować i
sparzyć (M). Odcedzić płyn po granulacie sojowym. Płyn doprowadzić do wrzenia, dodać śliwki suszone (O), podsmażoną cebulę (M), liść laurowy (M), kminek (Z), kapustę sparzoną, pieprz ziołowy, ziele angielskie (M) i
sól (W).
Gotować 20 min.. Dołożyć granulat sojowy (W) i
koncentrat pomidorowy (D)i gotować jeszcze 10- 15 min. Spożywać z
chlebem razowym.
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+