ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Napoje
Składniki:
- plastry pigwy (D)
- wrząca woda 1. l (O)
- k. rumianku 2. łyżki (Z)
- k. lukrecji 1. mała łyżeczka (Z)
- świeży imbir 1. łyżeczka (utartego) (M)
3. Kawa po chińsku – zimowa
Składniki:
- wrząca woda 1. l (O)
- kakao 1. łyżeczka (O)
- kawa nat. 4. do 6. łyżeczek (O)
- brązowy cukier 3. łyżeczki (Z)
- cynamon, imbir, kardemon (M)
- goździk, gałka muszkatołowa (M)
Wykonanie:
- Do garnka z
wrzącą wodą dodać kakao, kawę i
wymieszać. Gotować bez przykrycia 1 do 2 min. Dosypać do kawy cukier i
gotować dalej 1 do 2 minut. Na koniec dodać po szczypcie ostrych przypraw. Całość przykryć i
naciągnąć jeszcze 5 do 10 minut. Podawać w
chłodne dni zimowe dla poprawienia nastroju.
Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według
Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - napoje
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+