ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Zupy
Składniki:
- wrząca woda 2/3 l (O)
- korzeń pietruszki 1. szt. (Z)
- cebula 1. szt. (M)
- czosnek 4 ząbki (M)
- seler ¼ szt. (M)
- sól (W) lub bulion wegetariański (W)
- brokuł 1. Szt. (D)
- jogurt ¼ l (D)
- mąka orkiszowa prażona 3 łyżki (D → O)
- masło 1. łyżka (Z)
Wykonanie:
- Do garnka z
wrzącą wodą dodać posiekaną pietruszkę i
gotować 1-2 min. Dołożyć do zupy rozdrobnione: cebulę, czosnek, seler i
gotować w
otwartym garnku 5 d0 10 min. Dosypać łyżeczkę soli lub łyżkę bulionu, gotować nadal. Brokuły podzielić i
włożyć do zupy. Po zawrzeniu dodać wymieszany jogurt. Dalej gotować około 3 min. Teraz dodać podprażoną wcześniej mąkę orkiszową. Gotować całość jeszcze 3 d0 5 min i
zmiksować dodając łyżkę masła.
Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według
Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - zupy
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+