ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
W zależności od działania na organizm człowieka, jego fizjologię i metabolizm, produkty spożywcze według kryterium termicznego dzielimy na:
• gorące, (ang. hot)
• ciepłe (ocieplające), (ang. warm)
• chłodne (odświeżające), (ang. cool)
• zimne, (ang. cold)
• termicznie nutralne, (ang. neutral )
Natura termiczna produktu zmienia sie w
zależnosci od sposobu przechowywania go i
przyrządzania. Ten sam produkt spożywczy może mieć też inną naturę w
zależności od waruków pogodowych i
klimatycznych w
momencie zebrania go. Znaczenie ma też faza rozwoju rosliny z
której dany produkt powstał.
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+