ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Kategoria: Dania podstawowe
O: wrząca na
Ogniu w
średniej wielkości garnku woda 5 cm od dna
O: buraczki dwa malutkie pokrojone w
pasemka pionowe, jak płomienie
Ognia
Z: ziemniaki dwa małe pokrojonr w
sześcianiki
M: bazylia suszona łyżka drewniana duża
W: sól morska łyżeczka mała
W: suszone grzyby na ile nas jest stać i
żeby nie trujace, gotować co najmniej pół godziny i
…
W: czerwona soczewica około pół szklanki, gdy grzyby już się dobrze wygotują, gotować aż zmięknie i
wchłonie wodę (10-20 minut, można dłużej)
D: sok z
cytryny całej wycisnąć i
mogą wpaść ziarenka gorzkiego Ognia
O: kurkuma w
sam raz, na przykład pół łyżeczki do kawy, całość zdjąc z
ognia
Z: olej lniany lub konopny od Łukasza (na zimno tłoczony i
właściwie przechowywany, koniecznie z
tym cudownym zapachem i
smakiem), dwie łyżki na wyczucie, żeby nadmierny
Ogień nie zniszczył delikatnych frakcji
M: szczypta kolendry duża w
porywach bardzo duża
D: ocet jabłkowy od Łukasza dwie łyżki drewniane (jest pierwszy dzień Wiosny i
energia Drzewa nie zaszkodzi, a
sprawdzimy jak się ma nasza
Wątroba)
Sposób wykonania:
w średnim garnku nalewasz około 5 cm (od dna) wody i
doprowadzasz do wrzenia (O). Dodajesz pozostałe składniki i
mieszasz drewnianą łyżką… Przed dodaniem oleju lnianego ewoluującą w
kole pięciu przemian całość zdejmujesz z
ognia, żeby ten cenny produkt się nie zdegenerował i
dalej tylko wykorzystujesz ciepło, które zostało.
Tak zrobiłem 21 III 2011, 14:15 i
smakowało bardzo
P.S. Jeżeli zdarzyło by się, że nie cała woda się wygotuje, to żaden problem, bo będzie zupa. Ważna jest jakość składników i
ich harmonia zasilana
energią Ognia i
naszego zaangażowania (nie ogladamy TV w
czasie gotowania)
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+