ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Deser
D: 1 sztuka pomarańczy ze skórką
O: 0,2 l wrzącej wody
Z: 0,5 kg daktyli
Z: 1,5 szt. masła
Z: 3 łyżki miodu
Z-M: 1 op. cynamonu
M: 0,4 kg płatków owsianych
W: sól szczypta
W: woda
D: 0, 35 maki pszennej razowej
Pergamin spożywczy
Sposób wykonania:
Pomarańcze umyć (ciepłą woda z
solą) i
drobno posiekać ze skórką. Do garnka wlać wodę i
doprowadzić do wrzenia. Daktyle umyć w
ciepłej wodzie. Zalać pomarańczę (D) wrzącą wodą (O) i
zagotować. Dołożyć daktyle (Z) i
gotować 20 min. pod przykryciem. Następnie przestudzić i
zmiksować do jednolitej masy.
Masło stopić (Z), dolać miód (Z) i
cynamon (Z-M), wymieszać. Dosypać płatki owsiane (M), mieszając dodać sól, odrobinę wody (W), następnie mąkę pszenną (D) wyrobić na ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Połowę rozwałkować i
przełożyć do blaszki. Wlać na nie masę daktylowo-pomarańczową. Drugą połowę ciasta rozwałkować na pergaminie i
przykryć nią masę od góry. Piec 20- 30 min w
temperaturze 200 C. Kroić po ostudzeniu.
Najlepsze przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - desery
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+