ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Zupy
Składniki:
- wrząca woda 2/3 l (O)
- korzeń lubczyka (O)
- marchewka 1. szt. (Z)
- k. pietruszki 1. szt. (Z)
- por ¼ szt. (M)
- imbir (M)
- pieprz czarny (M)
- sól lub bulion wegetariański (W)
- nać pietruszki (D)
- kurkuma (O)
- jajka 2. szt. (Z)
- olej sezamowy 1. łyżka (Z)
- szczypiorek ½ pęczka (M)
Wykonanie:
- Do garnka z
wrzącą woda dodać łyżeczkę suszonego korzenia lubczyka. Marchewkę i
pietruszkę utrzeć na średniogrubo lub posiekać w
paski i
dołożyć do zupy. Por umyć i
pociąć w
plasterki. Pociętego pora, szczyptę imbiru, pieprzu dołożyć do gotującej się zupy. Po 10 min. Gotowania dodać sól. Gotować jeszcze 5 min. Natkę pietruszki posiekać i
dodać do garnka. Dalej gotować bez przykrycia dodając szczyptę kurkumy. Jajka rozbełtać widelcem w
szklance i
wlewać mieszając drewnianą łyżką w
zupie do ich rozprowadzenia. Dodać olej sezamowy i
gdy woda ponownie zawrze dosypać posiekany drobno szczypiorek. Zdjąć z
ognia i
od razu podawać do spożycia.
Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według
Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - zupy
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+