ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Danie podstawowe
O: 1,5 l wrzącej wody
Z: 0,1 l oliwy
Z: ½ kostki masła
M-Z:0,5 kg ryżu brązowego
Z: 0,2 kg marchwi
M: 0,2 kg cebuli
M: 0,2 kg selera
M: 1 kg kapusty włoskiej
M: pieprz czarny
W: sos sojowy
W: sól
Sposób wykonania:
Wodę zagotować. Ryz umyć i
podprażyć przez ok. 5 min. Warzywa umyć i
drobno posiekać. Do rondla wlać oliwę(Z), gdy się rozgrzeje dodać kolejno marchew (Z), cebulę (M), seler (M), kapustę (M). Cały czas warzywa mieszać około 5 min.
Do dużego garnka z
wrząca woda (O) dodać masło (Z) i
podprażony ryż (M), gotować 10 min na dużym ogniu. Następnie dodać duszone warzywa i
popieprzyć oraz posolić. Całość dusić 30 min. Na końcu doprawić sosem sojowym i
wymieszać.
Uwaga: Do warzyw można dodać granulat sojowy dla wzbogacenia posiłku.
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+