ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Dania podstawowe
PRZEPISY KUCHNI PIĘCIU PRZE-MIAN – na 4 osoby
Składniki:
- kasza gryczana palona (ugotowana) 5 do 10 dkg (O)
- ziemniaki duże 4 szt. (Z)
- jajko 1. szt. (Z)
- siemię lniane mielone 1. łyżka (Z)
- cebula 1. szt. (M)
- ząbek czosnku (M)
- sól (W)
- mąka orkiszowa ½ szklanki (D)
- sałata (O)
- olej (Z → O)
Wykonanie:
- Kaszę gryczaną ugotować. Ziemniaki dokładnie umyć szczotką lub druciakiem (bez obierania) i
utrzeć na tarce. Do utartej masy dodać jajko, siemię lniane i
dokładnie wymieszać. Osobno utrzeć cebulę i
czosnek. Do masy ziemniaczanej wsypać utarte warzywa, dodać odrobinę imbiru, pieprzu
- Całość wymieszać. Masę posolić (1. łyżeczkę soli). Mieszając łyżką drewnianą dodać mąkę orkiszową.
- Na patelnię z
gorącym olejem kłaść łyżką masę ziemniaczaną. Piec z
obu stron na złoty i
przy-rumieniony kolor.
- Sałatę obrać na pojedyncze liście (myć). Na roz-łożone na półmisku liście sałaty kłaść pojedyncze placki ziemniaczane. Spożyć nim placki ostygną.
Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według
Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - dania podstawowe
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+