ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2023 - VI 2024 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
MOŻNA JESZCZE DOŁĄCZYĆ DO SZKOLENIA, A ZALEGŁE SESJE ZALICZYĆ ONLINE.
Informacje i
zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715
, więcej…
Danie podstawowe
Z: ¼ kostki masła
M: 2 szt. Cebuli, 3 ząbki czosnku
W: bulion warzywny- 1 kostka
D: śmietana
D: 1 kg pokrzywy
Sposób wykonania:
Pokrzywę (D) zalać wrzątkiem na 5 min. i
odcedzić. Część wody pozostawić. Posiekać i
włożyć do rondla. Do pokrzywy dodać masło (Z) i
wodę z
pokrzywy ( 1 szklankę). Cebule pokroić, czosnek utrzeć (M) i
dołożyć do duszonej pokrzywy. Dusić 5 min. Bulion warzywny (W) rozpuścić w
ciepłej wodzie i
dodać do potrawy ( jeśli trzeba to dosolić). Dusić kolejne 5 min. Na koniec dołożyć 2 łyżki śmietany (D), zmiksować.
Używane oznaczenia i symbole:
D - przemiana Drzewa
O - przemiana Ognia
Z - przemiana Ziemi
M - przemiana Metalu
W - przemiana Wody
Zapraszamy też na Youtube: , FB oraz na Google+