ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Napój zimowy – ogrzewający
Napoje
Składniki:- plastry pigwy (D)
- wrząca woda 1. l (O)
- k. rumianku 2. łyżki (Z)
- k. lukrecji 1. mała łyżeczka (Z)
- świeży imbir 1. łyżeczka (utartego) (M)
3. Kawa po chińsku – zimowa
Składniki:
- wrząca woda 1. l (O)
- kakao 1. łyżeczka (O)
- kawa nat. 4. do 6. łyżeczek (O)
- brązowy cukier 3. łyżeczki (Z)
- cynamon, imbir, kardemon (M)
- goździk, gałka muszkatołowa (M)
Wykonanie:
- Do garnka z wrzącą wodą dodać kakao, kawę i wymieszać. Gotować bez przykrycia 1 do 2 min. Dosypać do kawy cukier i gotować dalej 1 do 2 minut. Na koniec dodać po szczypcie ostrych przypraw. Całość przykryć i naciągnąć jeszcze 5 do 10 minut. Podawać w chłodne dni zimowe dla poprawienia nastroju.
Przepisy kulinarne na posiłki gotowane według Pięciu Przemian
Przepisy według Tadeusza Bylicy - napoje