Huang Ti

AKUPUNKTURA I TRADYCYJNA MEDYCYNA CHIŃSKA

   wersja do druku 
Powrót na stronę główną » Dietetyka, odżywianie i leczenie żywieniem w tradycyjnej chińskiej medycynie » Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

M E N U:
Zapraszamy też na Youtube: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw youtube.png, FB Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw facebook.png oraz na Google+ Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw google+.png
Zapraszamy na szkolenie: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw Lada_Malinakova.jpgPodstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2019- VI 2020 roku. Prowadzi Lada Malinakova, więcej… Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu. Informacje i  zapisy: Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715

Sposoby przygotowania produktów spożywczych i  potraw

Właściwy i  zalecany sposób przygotowania żywności najbardziej zależy od strefy geograficznej i  klimatu panującego w  miejscu jej spożycia. Ważne jest też uwzglednienie pory roku.

Przy wyborze sposobu przygotowania potraw powinniśmy zwracać uwagę przede wszystkim na natępujące aspekty:

1) minimalizujemy straty wartości biologicznych używanych produktów spożywczych
2) optymalizujemy wartość energetyczną posiłków w  kategoriach Yin Yang
3) stosujemy się do indywidualnych zaleceń dietetycznych wynikających z  diagnowy postawionej przez eksperta TCM
4) dostosowujemy sposób przygotowania żywności do klimatu
5) dostosowujemy sposób przygotowania żywności do pory roku
6) dostosowujemy sposób przygotowania żywności do własnych upodobań kulinarnych


Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw POSILEK_TADEK_BYLICA_2.jpg

Zapraszamy też na Youtube: Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw youtube.png, FB Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw facebook.png oraz na Google+ Akupunktura, ziołolecznictwo, dietetyka, masaż stóp On Zon Su. Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej - Sposoby przygotowania produktów spożywczych i potraw google+.png