ZAPRASZAMY NA NOWĄ EDYCJĘ szkolenia:
Podstawowy kurs masażu stóp On Zon Su 按踵術 - starożytna chińska refleksologia stóp. Kurs dziewięcioczęściowy. Warszawa, XI 2024 - VI 2025 roku. Prowadzi Lada Malinakova.
Informacje i zapisy:
Lada Malinakova, Marian Nosal, komórka: 571245333; stacjonarny: 224785715, więcej…
ĆWICZENIA ONLINE: Qigong Jadeitowej Księżniczki ONLINE, ćwiczenia dla zdrowia i witalności. Środy i piątki 7:45-9:15 - Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
ĆWICZENIA ZDROWOTNE: Zajęcia ONLINE Qigong oraz Tai Chi, styl Chang San Feng we wtorki 19:00 i czwartki 19:30 Warszawa, i Internet cały. Prowadzi Lada Maliňáková-Nosal, więcej…
Mieszanka śniadaniowa Star
Danie podstawowe
D: 0,1 kg zarodków pszennychO: 0,1 kg płatków żytnich
Z; 0, 1 kg orzechów laskowych
Z: 0,1 kg wiórków kokosowych
Z: 0,1 l oliwy
Z: 0,1 kg miodu
Z-M: 1 opakowanie cynamonu, łyżka kardamonu
M: 0,5 kg płatków owsianych
W: sól
W-O: ½ szklanki wrzącej wody
Sposób wykonania:
W misce lub garnku mieszamy kolejno zarodki pszenne (D), płatki żytnie (O), potłuczone drobno orzechy laskowe, wiórki kokosowe, cynamon (Z), sól (W).
Do szklanki z gorąca wodą dodać miód i oliwę (Z) oraz łyżeczkę kardamonu (M). Suche składniki zalać gorącym roztworem i wyrobić całość na „kruszonkę”. Całość rozłożyć na blaszce i piec 170 C przez 15 minut, a następnie 45 min w temp. 100 C. Można przechowywać do pól roku, podawać z mlekiem lub jogurtem.